Gemeenten

Voorne-Putten telt per 1 januari 2015 vier gemeenten met in totaal ruim 150.000 inwoners. In volgorde van grootte zijn dat Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne.

Voorne-Putten, bestaande uit de voormalige eilanden Voorne en Putten, behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden. Het is gelegen tussen het Haringvliet, de Noordzee, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer. Het eiland is bereikbaar via de Hartelbrug, de Thomassentunnel, de Spijkenisserbrug, de Haringvlietsluizen, het veer Hekelingen – Nieuw-Beijerland en het veer Rozenburg – Maassluis.

 • Nissewaard

  Spijkenisse, Hekelingen, Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Oudenhoorn, Simonshaven en Zuidland vormen samen de gemeente Nissewaard. De gemeente Nissewaard telt circa 84.000 inwoners, heeft een grondoppervlak van zo’n 100 km2, heeft ruim 37.000 woningen en er zijn ongeveer 3000 bedrijfsvestigingen.

  Klik op Spijkenisse, Hekelingen , Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet , Oudenhoorn , Simonshaven , Zuidland voor meer informatie en foto's

 • Hellevoetsluis

  Hellevoetsluis, Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn vormen samen de gemeente Hellevoetsluis. De gemeente Hellevoetsluis telt bijna 40.000 inwoners, heeft een grondoppervlak van ongeveer 46 km2, heeft rond de 17.000 woningen en er zijn ongeveer 1600 bedrijfsvestigingen.

  Klik op Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn voor meer informatie en foto's

 • Brielle

  Brielle, Vierpolders en Zwartewaal vormen samen de gemeente Brielle. De gemeente Brielle telt circa 15.000 inwoners, heeft een grondoppervlak van ongeveer 31 km2, heeft iets meer dan 7.000 woningen en er zijn ruim 900 bedrijfsvestigingen.

  Klik op Brielle, Vierpolders, Zwartewaal voor meer informatie en foto's

 • Westvoorne

  Oostvoorne, Rockanje en Tinte vormen samen de gemeente Westvoorne. De gemeente Westvoorne telt zo’n 14.000 inwoners, heeft een grondoppervlak van circa 97 km2, heeft ruim 6.300 woningen en er zijn ongeveer 900 bedrijfsvestigingen.

  Klik op Oostvoorne, Rockanje, Tinte voor meer informatie en foto's

VP