Oude ambachten in Hellevoetse vesting

Geplaatst op

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

HELLEVOETSLUIS - Op woensdag 31 juli wordt het plein voor het brandweermuseum in de Hellevoetse vesting gevuld met een groot aantal oude ambachten. Van 11.00 uur tot 16.00 uur demonstreren verschillende ambachtslieden hun vaardigheden. Ook het maken van historische modelschepen hoort daarbij. Veel van deze maritieme ambachten komen uit de omgeving van de voormalige Zuiderzee. Een Zuiderzeeschilder ontbreekt daarom niet deze dag.

U kunt tijdens deze oude ambachten-markt nader kennismaken met een aantal maritieme ambachten zoals het nettenbreien, eilmaken en scheepsblokkenbouwen. Daarnaast is een aantal traditionele ambachtsambachtslieden van de partij, zoals de mandenmaker, de kantklosser, de boekbinder, de papierschepper, de aasmaker en een tallyman. Verder kunnen bezoekers zien hoe boter gekarnd wordt en hoe kralentasjes worden gebreid. Al met al een leuke verzameling ambachten waarbij genoeg te zien is.

[nggallery id=476]

Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

 • Zuiderzeeambachten 14/06/2017 5:35pm (2 jaren geleden)

  Daar waar het om kwaliteit van de echte oude ambachten gaat zal Zuiderzeeambachten, gerelateerd aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, de hoogste kwaliteit kunnen bieden.
  Namens Zuiderzeeambachten
  Henk Klaassen

 • ambachtengroepvroeger.nl 11/05/2016 9:00am (3 jaren geleden)

  ambachtengroepvroeger.nl , met meer dan 100 soorten oude ambachten mag daar niet ontbreken.

  met vriendelijke groet,

  Dick Zwaan

 • Jannie de leeuw Ensing 18/05/2014 2:58pm (5 jaren geleden)

  Ik las op internet dat er dit jaar ook weer een oude ambacht was in Hellevoetsluis. Vorig jaar hebben wij er ook gestaan, volgens mij voor de Zuiderzeeambachten. Daar zijn wij bij aangesloten.
  En ook bij Dick Zwaan. Wij zouden gaarne dit jaar ook weer van de partij zijn, het is een gezellige markt. En wij hopen dat wij elkaar dan weer zien.

  Een vriendelijke groet
  Jannie de Leeuw

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP