Spivo terug in landelijke tweede divisie

Geplaatst op

Bron: Volleybalvereniging Spivo

  • spivo dames spijkenisse volleybal

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Spijkenisse

De dames van Spivo staan aan de vooravond van wat hopelijk een prachtig volleybalseizoen gaat worden. De afgelopen twee seizoenen kwam het team uit in de regionale 3e divisie. Daarin werd Spivo in twee jaar snel volwassen. Het ene seizoen veel verliezen en ternauwernood handhaven. Het andere seizoen veel winnen en de vruchten plukken. Het resulteerde uiteindelijk in promotie naar de 2e divisie, waardoor Spivo na twee seizoenen afwezigheid weer op landelijk niveau speelt. Al die inspanningen zouden natuurlijk weinig waard zijn als Spivo zich dit seizoen zou degraderen. De doelstelling is dan ook simpel: handhaven.

Van het 10-koppige succesteam van vorig seizoen vertrok niemand, helaas moet Rachelle de Vos wel een deel van het seizoen missen wegens de revalidatie van haar schouderoperatie en zijn er enkele meiden die buitenlandse stages gaan volgen. Tot ieders geluk kon Spivo in januari al de 18-jarige Sabine van der Kuil uit Rockanje toevoegen aan het team. Ze gaat Daisy Stolk van concurrentie voorzien op de diagonaalpositie en is ook inzetbaar op de passer-loperplek, waar ook Katja Milisav, Lisa Verbeek en Romilda Jellema spelen. In juni kwam daar nog de komst van Lyllou de Koning (22) uit Oud-Beijerland bij, die samen met Alicia Mijnans, Rachelle de Vos en Vindarine Leito de middenpositie gaat bezetten. Anouk Mijnans en Maaike Mars gaan de aanvallers weer voorzien van set-ups en het team wordt gecompleteerd door libero Carmel Damen. Coaches Lennart Mijnans en Ineke ‘t Hart blijven ook aan en zijn blij dat ze met zo’n brede selectie de uitdaging in de 2e divisie kunnen aangaan. Jeffrey Crama zal blijven assisteren bij de trainingen.

Half augustus startte Spivo met de voorbereiding. Eerste doel is om fysiek weer in vorm te komen en verder staan in de voorbereiding het werken aan de basistechniek en het opdoen van spelritme in veel oefenwedstrijden centraal. Het eerste weekend van september gaat Spivo op teamweekend in Schoorl. De week erna, op 9 september, speelt Spivo een 2e divisie-vierkamp in Den Oert. Een mooie kans voor de supporters om het ‘vernieuwde’ vlaggenschip van Spivo te komen bekijken. Op 16 september volgen de eerste officiële wedstrijden in de 1e ronde Nationale Beker in Rijswijk. De generale repetitie volgt middels een oefenwedstrijd tegen Volley Zuid op 23 september. En op 30 september staat dan de echte competitiestart op het programma. In Bergambacht ontmoet Spivo een team dat vorig jaar nog in de 1e divisie uitkwam, maar daaruit vrijwillig degradeerde: Eetcafé ’t Centrum Thor Dames 1. De andere tegenstanders uit de poule komen voornamelijk uit het oosten van Noord-Brabant en uit Limburg. Het zijn stuk voor stuk team die over ervaring en kwaliteit beschikken en Spivo zal iedere wedstrijd vol aan de bak moeten. Naar verwachting zullen de verschillen klein gaan zijn en is elk punt goud waard. Het team rekent ook dit seizoen weer op de vele trouwe fans die er vorig jaar elke wedstrijd zaten. De thuiswedstrijden zijn dit jaar om 17.30 uur op veld 1 in Sporthal Den Oert, Spijkenisse.

Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP